HDPE

Polietileni me densitet të lartë (HDPE) ose polietileni me densitet të lartë (PEHD) është një polimer termoplastik i prodhuar nga etileni monomer. Ndonjëherë quhet “alkathen” ose “polithen” kur përdoret për gypa HDPE.
Me një raport të lartë të forcës dhe densitetit, HDPE përdoret në prodhimin e shisheve plastike, tubacioneve rezistente ndaj korrozionit, gjeomembrave dhe lëndëve plastike. HDPE riciklohet zakonisht dhe ka numrin “2” si kodin e tij të identifikimit të rrëshirës.
Albi Plastic është kompania më e madhe në Shqipëri për Lëndën e Parë të plastikës.  Albi Plastics ofron HDPE me cilësi të lartë për prodhim materiale plastike. Albi Plastics ofron HPDE për thasë ambalazhi,Shishe plastike,Qese Ushqimore;Qese Paketimi;Qese të riciklueshme; Qese farmaceutike;Qese sipas porosisë.

Gjithashtu ofrojmë HDPE për bidona plastik, ambalazhe të ndryshme plastike për paketim dhe bobina për paketim.