HIPS/GPPS

Polistireni me ndikim të lartë është një rrëshirë polistireni që përdoret në aplikime të nxehtësisë më të ulët. Siç sugjeron emri i tij, Hips ka forcë të lartë ndikimi dhe stabilitet të mirë dimensional. Hips është i lehtë për termoformë dhe mund të printohet duke përdorur bojëra Digital, Screen, Flexo dhe Litho.

Një shembull i mirë i paketimit të ushqimit Hips janë gota me kos. Disa klasa HIPS janë krijuar për të patur rezistencë të jashtëzakonshme për përdorimin specifik përfundimtar, siç janë në oxhaqet e ftohjes, vendet e tualetit dhe rezervuarët, ose pajisjet e disponueshme që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj goditjes ndaj stresit mjedisor. Hips është natyrisht një ngjyrë e bardhë dhe ka një përfundim mat, dhe ndërsa nuk është natyrshëm i tejdukshëm, Hips mund të pikturohet dhe ngjitet lehtë për një estetikë të shkëlqyeshme.

GPPS ka një qartësi si qelqi, që e bën atë të popullarizuar në paketimin e ushqimeve transparente, dhe mund të formohet lehtësisht në forma të ndryshme. Për shkak të kësaj, GPPS është gjithashtu një zgjedhje e njohur për aplikimet e lodrave plastike. GPPS përdoret shpesh në tabaka frigoriferike, kuti, pako kozmetike dhe raste CD. GPPS është i brishtë dhe ka forcë me ndikim të ulët, si dhe qëndrueshmëri më pak dimensionale sesa Hips. Për dallim nga Hips, GPPS vjen ose në një buzë të lehtë blu ose me nuancë të qartë të ujit.

Ndërsa të dy GPPS dhe HIPS konsiderohen me kosto të ulët, Polistireni (GPPS) është më i efektshmi nga të dy polistirenët.